6 Ocak 2018 Cumartesi

Altı Sigma

Son yıllarda ne kadar çok yönetim inisiyatifine katlanmak zorunda kaldığınızı bir düşünün. Üst üste başlatılan çok sayıda program, neyin ne zaman başladığını ve bittiğini dahi hatırlamanızı güçleştirmiş olabilir. Bu programların tümünün ortak özelliği ise şirketinize tüm problemlerinizi çözeceği vaadiyle girmiş olmasıdır.

Emin olun sizler gibi ben de bu uygulamalardan bıkmış durumdayım. En iyi şirketlerin dahi kalite programlarını birkaç yılda bir yenilemeleri işin kontrolden çıktığını göstermektedir. Altı Sigma ise bu akıma bir nokta koyabilecek kadar güçlü ve diğerlerinden tamamen farklı bir yaklaşımdır.

Pek çok kalite programı, uygulamada, motivasyon çabaları ile sınırlı kalmıştır. Gizli varsayım, herkesin elinden gelenin en iyisini yapması halinde hiç bir problem kalmayacağıdır. Yönetim bu varsayımdan www.firma-is-rehberi.net
hareketle, çalışanları daha iyi çalışmak için nasıl motive edeceğinin yollarını araştırmış, yapısal ve kültürel bir değişim gayreti içine girilmemiştir.

Büyük olasılıkla bu sizin de pek yabancı olmadığınız bir durumdur. Son yıllarda moda olan hemen hemen tüm yaklaşımlar sürekli iyileştirmeyi içerir. Bunların eksik yönü ise sistematik olmamalarıdır. Pek çoğu "Lütfen işinizi biraz daha iyi
yapabilir misiniz?" temennisinden öteye gitmez.

İNDİR ve YÜKLE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder